Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Griffonia simplicifolia extract 5-HTP (60 capsules)

€ 25,70 (inclusief btw 9%)
Specificaties
Productcode 00140
Productcode leverancier 948
Omschrijving

Griffonia simplicifolia is een ongeveer drie meter hoge houtachtige klimstruik uit West-Afrikaanse landen. De zaadjes van deze struik zijn rijk aan 5-HTP, een aminozuur dat in de hersenen wordt omgezet in serotonine. 

Serotonine is een belangrijke neurotransmitter die o.a. een rol speelt bij agressie, eetlustregulatie, depressie, onrust en paniek, darmperistaltiek en de pijndrempel. Het wordt ook omgezet in het 'slaaphormoon' melatonine.

Om de werking van 5-HTP te ondersteunen, kunt u extra vitamine B6, vitamine C, zink en magnesium innemen.

 

Samenstelling per capsule

Griffonia simplicifolia extract 500 mg
waarvan 5-HTP 100 mg

 

Hulpstoffen

 HPMC vegacapsule, vulmiddel (MCC), antiklontermiddelen (magnesiumstereaat, siliciumdioxide).

 

Gebruik

1 tot 2 maal daags 1 capsule tijdens of vlak na de maaltijd innemen. Sommige mensen kunnen lichte misselijkheid ervaren na het gebruik van Griffonia simplicifolia. Dit is een snel voorbijgaand verschijnsel, dat kan worden voorkomen door de dosering langzaam op te bouwen.

  

Waarschuwing

Niet gebruiken in combinatie met antidepressiva (SSRI's of MAO-remmers). Over het gebruik van 5-HTP tijdens de zwangerschap of de lactatieperiode zijn geen gegevens bekend; veiligheidshalve wordt het gebruik ervan daarom afgeraden. Raadpleeg bij medicijngebruik en/of twijfel altijd een deskundige.

 

Inhoud

60 capsules.

Facebook Twitter