Geen producten (0)

Zink


Zink is een onmisbaar spoorelement (mineraal), dat betrokken is bij de werking van zo’n 300 enzymen en o.a. onderdeel uitmaakt van een belangrijk antixodant-enzym. Andere belangrijke functies van zink zijn:

  • ondersteuning van het afweer-/immuunsysteem
  • betrokken bij de aanmaak van hormonen, zoals insuline en testosteron
  • nodig voor celdelingsprocessen (groei en ontwikkeling van weefsel), dus ook van belang tijdens de zwangerschap
  • vruchtbaarheidsmineraal voor mannen
  • ondersteunt het herstellend vermogen van de huid
  • betrokken bij de vertering van koolhydraten


Het westerse voedingspatroon wordt gekenmerkt door veel geraffineerde granen, suikers, gemaksvoedsel en vet. Dit voedingspatroon bevat te weinig zink en andere waardevolle mineralen. Vegetariërs lopen ook het risico te weinig zink binnen te krijgen, doordat organische zuren in vegetarische maaltijden de opname van zink kunnen belemmeren. Het lichaam heeft geen opslagmogelijkheden voor zink en daarom is het afhankelijk van een dagelijks toereikende inname ervan.

Rokers zijn goede kandidaten voor chronische zinkdeficiëntie (tekort), omdat cadmium uit sigarettenrook een antagonist is van zink (blokkeert de werking van zink). Ook bij alcoholisten wordt vaak een tekort aan zink geconstateerd.

Zink dat gebonden is aan het aminozuur methionine wordt het beste door het lichaam opgenomen. Het komt snel beschikbaar in de bloedcirculatie om zo eventuele tekorten aan te vullen. Bij gebruik van zinkmethionine wordt een grotere hoeveelheid zink uit de dunne darm opgenomen, verblijft het langer in het lichaam dan andere zinkvormen en veelal kan er met een lagere dosering worden volstaan. Het maakt voor deze zinkverbinding niet uit wanneer het ingenomen wordt, want de opname ervan is altijd goed.

De synergisten (stoffen die de werking van zink stimuleren) vitamine A en C zijn essentieel voor het effect op het immuunsysteem en de B-vitaminen, chroom en vanadium voor de glucosehuishouding. Bovendien komt een tekort aan zink meestal nooit alleen voor; vaak zijn er meerdere tekorten.

Bonusan Zinkmethionine 15 mg Zink helpt de normale werking van het immuunsysteem. Daarom…
€ 15,40
Bonusan Zinkmethionine 15 mg grootverpakking Zink helpt de normale werking van het immuunsysteem. Daarom…
€ 44,20
Facebook Twitter