Geen producten (0)

Vitamine E


Vitamine E, ook wel tocoferol genaamd, is een vetoplosbare vitamine. Het is een krachtige antioxidant die onder meer de meervoudige onverzadigde vetzuren in het lichaam tegen vrije radicalen beschermt. Oxidatie van deze vetten is een van de gevaarlijkste vormen van schade door vrije radicalen, omdat er een kettingreactie ontstaat waarbij steeds nieuwe vrije radicalen worden gevormd. Vitamine E beschermt verder de cellen, celwand, bloedbaan en het weefsel.

Om de maximale voordelen van vitamine E suppletie te verkrijgen, wordt steeds duidelijker dat een complex van tocoferolen (alfa, beta, delta, en gamma) benodigd is. Een goed vitamine E supplement bevat daarom verschillende vormen van deze vitamine.

Synthetisch vervaardigde vitamine E wijkt qua (ruimtelijke) structuur af van de natuurlijke vorm van vitamine E en het heeft daardoor niet dezelfde biologische werking als de natuurlijke vitamine E. Natuurlijke vitamine E supplementen verdienen daarom de voorkeur.

Omdat de biologische activiteit per milligram voor de verschillende vormen van vitamine E van elkaar verschillen, worden vitamine E doseringen veelal uitgedrukt in Internationale Eenheden (IE).

Bonusan Vitamine E-400 complex grootverpakking Vitamine E-400 complex van Bonusan is gemaakt van kostbare…
€ 62,30
Bonusan Vitamine E-400 complex Vitamine E-400 complex van Bonusan is gemaakt van kostbare…
€ 24,00
Facebook Twitter