Geen producten (0)

Vitamine C


Vitamine C, ook wel ascorbinezuur genaamd, is een voor de mens onmisbare, wateroplosbare voedingsstof die betrokken is bij een groot aantal processen in het lichaam. Terwijl de meeste zoogdieren in staat zijn om zelf vitamine C aan te maken, is de mens voor zijn vitamine C behoefte volledig afhankelijk van voeding en supplementen.

Een belangrijke eigenschap van vitamine C is haar sterke antioxidatieve werking ofwel het vernietigen van vrije radicalen: agressieve stoffen die schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels, die op de lange termijn mogelijk kanker en hart- en vaatziekten tot gevolg kunnen hebben.

Vitamine C is ook belangrijk voor het immuunsysteem en helpt bij het op peil houden van de weerstand. Verder is vitamine C betrokken bij de vorming van collageen, een onderdeel van de huid dat elasticiteit en stevigheid geeft en daarnaast de spieren soepel houdt en de gewrichtsbanden, de pezen en het tandvlees sterk. Daarnaast bevordert vitamine C de opname van ijzer en is het belangrijk voor ons centrale zenuwstelsel.

Extra vitamine C kan in veel gevallen zinvol zijn, bijvoorbeeld bij sport (sporters maken meer vrije radicalen aan), stress, zwaar lichamelijk werk en bij vermoeidheid. Verder is bekend dat rokers een verhoogde behoefte aan vitamine C hebben.

Bonusan Vitamine C-1000 ascorbatencomplex Bonusan Vitamine C-1000 ascorbatencomplex bevat uitsluitend…
€ 27,90
Bonusan Vitamine C-1000 ascorbatencomplex grootverpakking Bonusan Vitamine C-1000 ascorbatencomplex bevat uitsluitend…
€ 51,40
Facebook Twitter