Geen producten (0)

Omega-3


Omega-3 vetzuren behoren tot de meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn alfalinoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA).

ALA is een essentieel vetzuur. Dit houdt in dat het lichaam het niet zelf kan maken en er dus voor afhankelijk is van de voeding. ALA zit onder meer in lijnzaadolie. EPA en DHA zitten vooral in vette vis, schaal- en schelpdieren en zeewier. Het lichaam kan zelf EPA en DHA aanmaken uit ALA, maar dat gaat doorgaans erg moeizaam vanwege een gebrek aan de benodigde enzymen en hulpstoffen.

Omega-3 vetzuren hebben vele belangrijke functies, waaronder:

  • bijdragen aan de ontwikkeling van de hersenen
  • activeren van het afweersysteem
  • gunstige invloed op hart- en bloedvaten, de bloeddruk en het cholesterolniveau
  • verbetering van het geheugen
  • zorgen voor algehele vitaliteit


EPA is tevens belangrijk voor het behoud van gezonde cellen en voor soepele gewrichten. DHA speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling en het functioneren van de hersenen en het zenuwstelsel.

Senioren kunnen baat hebben bij het innemen van een Omega-3 supplement ter ondersteuning van het geheugen en voor het gezichtsvermogen. Zwangere vrouwen doen er goed aan om extra Omega-3 vetzuren te consumeren vanwege de gunstige invloed ervan op de ontwikkeling van de hersenen en de netvliezen (ogen) van het ongeboren kind. Er zijn verder sterke aanwijzingen dat Omega-3 vetzuren een gunstige invloed hebben op de concentratie, het gedrag en het leervermogen van kinderen.

Veel mensen consumeren te veel verzadigd vet en te weinig onverzadigd vet en dat is schadelijk voor de gezondheid. Bovendien bevat het westerse voedingspatroon te weinig Omega-3 vetzuren (doordat er te weinig vette vis wordt gegeten) en te veel Omega-6 vetzuren (o.a. door te veel linolzuur in de voeding) en ook dat is niet goed. Het aanvullen van de voeding met een goed Omega-3 supplement is daarom voor vrijwel iedereen aan te bevelen.

Belangrijk om te weten, is dat onverzadigde vetten in het lichaam gemakkelijk kunnen oxideren. Hun heilzame werking gaat daardoor verloren en er worden bovendien schadelijke vrije radicalen gevormd. Dit kan worden voorkomen door het binnenkrijgen van voldoende vitamine E, via de voeding of via een supplement, want dat is een krachtige antioxidant die in staat is om de kwetsbare onverzadigde vetzuren te beschermen.

Bonusan Omega-3 capsules Bonusan Omega-3 capsules leveren de belangrijke bouwstenen…
€ 13,70
Bonusan Omega-3 capsules grootverpakking Bonusan Omega-3 capsules leveren de belangrijke bouwstenen…
€ 41,40
Facebook Twitter