Geen producten (0)

Echinacea


Echinacea is een plant die oorspronkelijk afkomstig is uit Noord-Amerika. De Indianen gebruikten de wortel van de Echinacea angustifolia ter ondersteuning van wondgenezing, bij insecten- en slangenbeten en bij koorts. Er zijn in totaal negen verschillende Echinacea soorten, waarvan Echinacea angustifolia, Echinacea purpurea en Echinacea pallida het bekendste zijn.

De werkzame bestanddelen bevinden zich soms in de bovengrondse platendelen van de ene soort en in de wortels van een andere soort. Het wetenschappelijk onderzoek naar de werkzaamheid van de verschillende soorten en Echinacea producten is nog beperkt, o.a. door het ontbreken van gestandaardiseerde producten, zodat er vooralsnog geen definitieve bewijzen zijn voor de therapeutische werkzaamheid van Echinacea.

De meest uitvoerig beschreven eigenschappen van Echinacea purpurea en Echinacea angustifolia bij oraal gebruik, hebben o.a. betrekking op stimulering van specifieke onderdelen van het immuunsysteem en een antivirale en antibacteriële werking.

Wat is een gestandaardiseerd extract?
Een extract is een geconcentreerde vorm van een plant, verkregen door het vermengen van verse of gedroogde plantendelen met een geschikt oplosmiddel, meestal alcohol en/of water. De concentraties aan werkzame bestanddelen, de toegepaste plantendelen en oplosmiddelen zijn nauwkeurig vastgesteld om een reproduceerbaar product te verkrijgen en steeds dezelfde hoge kwaliteit te kunnen aanbieden. Tijdens het productieproces worden de waarde- en het gehaltebepaling van de verschillende bestanddelen steeds gecontroleerd en alle bevindingen worden zorgvuldig vastgelegd.

Door variabelen als weersomstandigheden, plaats van herkomst van de planten, oogstprocedures, opslag, bereidingsmethoden en verpakking, kan het gehalte werkzame bestanddelen in het eindproduct variëren. Standaardisatie garandeert de gebruiker dat het product bepaalde werkzame bestanddelen in een vastgestelde hoeveelheid bevat.

 

Bonusan Echinacea purpurea-angustifolia extract Bonusan Echinacea bevat twee verschillende soorten Echinacea…
€ 27,10
Facebook Twitter