Geen producten (0)

Waarom moet je jezelf nu al wapenen tegen hooikoorts?

Waarom moet je jezelf nu al wapenen tegen hooikoorts?
Vandaag ben ik weer begonnen met een periodieke onderhoudskuur voor mijn darmflora en slijmvliezen. Dat doe ik omdat ik een bepaalde mate van gevoeligheid heb voor pollen en voordat het hooikoortsseizoen begint, wil ik mijn 'defensie' weer op orde hebben.
 
Heeft hooikoorts dan iets met je darmen en slijmvliezen te maken? Jazeker. Onze slijmvliezen zijn zgn. lichaamsbarrières, de basis van ons afweersysteem. Ze moeten ervoor zorgen, dat alles wat okee is voor ons lichaam naar binnen mag en alles wat niet okee is er buiten blijft. Het functioneren van deze barrières is afhankelijk van een goede darmflora en een goed opgebouwde, dikke slijmvlieslaag van de darmen. Een goed afweersysteem voorkomt allergische reacties en zo'n 80% van de afweer wordt in onze darmen bepaald.
 
Er leven zo'n 100.000 miljard bacteriën in ons maagdarmkanaal. Dat zijn zowel gunstige als ongunstige bacteriën. Als de ongunstige de bovenhand krijgen, dan raakt de darmflora uit balans. Dat heeft nadelige gevolgen voor o.a. onze voedselvertering en ons afweersysteem. Allergische klachten kunnen dan ontstaan of verergeren.
 
Door een gezonde basisvoeding en periodiek gebruik van specifieke supplementen, is het mogelijk om je darmflora en slijmvliezen in goede conditie te brengen en te houden. Wacht niet totdat je klachten krijgt, maar doe aan preventie. Het herstellen van een darmflora die ernstig uit balans is, kan namelijk wel jaren duren.
 
Wil je meer weten over dit onderwerp of zelf ook een kuur doen? Neem dan contact met mij op.
 
 
 
#hooikoorts #darmflora #slijmvliezen #afweersysteem #fifoli
 
 
 
 
 
 
 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren
Facebook Twitter