Geen producten (0)

Stressvol leven? Dit kun je doen om er beter tegen te kunnen.

Stressvol leven? Dit kun je doen om er beter tegen te kunnen.

Heb je een stressvol leven? Sta er dan eens even bij stil, dat je lichaam bij overmatige stress een verhoogde behoefte heeft aan voedingsstoffen.

Je bijnieren verbruiken bv. extra veel vitamine C door de verhoogde adrenalineproductie. Ook verbruikt je lichaam meer B-vitaminen en magnesium bij stress. Daardoor kunnen er tekorten ontstaan, die kunnen leiden tot diverse lichamelijke en/of mentale klachten. Je weerstand en stressbestendigheid nemen af, waardoor je in een neerwaartse spiraal terecht komt.

Zorg daarom zeker bij stress goed voor jezelf door een gezonde basisvoeding. Laat fast food, gemaksvoeding en alcohol staan, ook al heb je weinig tijd en is de verleiding groot. Vul je maaltijd verder aan met de volgende supplementen:

  • een goede multivitamine voor algemene ondersteuning van je lichamelijke en geestelijke gezondheid
  • neem eventueel een B-complex voor meer energie en ter ondersteuning van je zenuwstelsel (ook ter vergroting van je stressbestendigheid)
  • slik in ieder geval extra vitamine C, ter ondersteuning van je weerstand en als krachtige antioxidant die schadelijke vrije radicalen opruimt
  • magnesium, onder meer voor je geheugen, je concentratievermogen en vanwege het ontspannende effect ervan

Het is ook mogelijk om je stressbestendigheid verder te vergroten door gerichte inzet van speciale supplementen.

Kies altijd voor hoogwaardige supplementen en niet voor de 'kiloknallers' die op de hoek van de straat te koop zijn. Goedkoop is hier echt duurkoop.

Neem bij vragen en voor advies contact met mij op.

 

#stress #antistress #stressbestendigheidvergroten #fifoli

 

 

 

 

 

 

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren
Facebook Twitter