Geen producten (0)

Zeg no-no tegen het jo-jo-effect!

Zeg no-no tegen het jo-jo-effect!

Diëten, een paar kilo’s verliezen, stoppen met diëten, weer aan komen, een nog strenger dieet volgen, weer een paar kilo’s verliezen, weer stoppen met diëten, vervolgens weer een paar kilo's aan komen, pfffffff...... Herkenbaar?

Mensen die herhaaldelijk caloriearme diëten volgen, blijken vaak juist aan te komen in plaats van af te vallen. Hoe komt dat?

Eigenlijk komt het er op neer, dat je lichaam geen bal van die diëten snapt. Het denkt iedere keer dat je een soort van kleine hongersnood meemaakt en het reageert daarop met het opslaan van reserves (vet); voor het geval dat je wellicht helemaal geen voedsel meer krijgt. Je lichaam komt vervolgens in een soort van energiebesparende modus: er wordt weinig verbrand en vaak wordt er zelfs lichaamseiwit (spierweefsel) verbrand in plaats van je voeding.

Ga je na het dieet weer normaal eten, dan blijft je lichaam eerst nog doorgaan met het opbouwen van reserves (want je weet maar nooit), het staat nog in de spaarstand en mogelijk is je stofwisseling ook nog eens veranderd door het verlies van spiermassa. Gevolg: je gewicht neemt toe.

De beste manier om overgewicht kwijt te raken, is daarom een duurzame verandering van je leefstijl: niet diëten maar gewoon gezond eten, voldoende bewegen en sporten. Je wordt daardoor gezonder, je raakt geleidelijk je overgewicht kwijt en kan daarna gemakkelijker op een gezond gewicht blijven.

Heb je hulp nodig bij het veranderen van je leefstijl? Neem dan contact met mij op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren
Facebook Twitter