Geen producten (0)

De superkracht van een specerij: curcuma

De superkracht van een specerij: curcuma

Geelwortel, ofwel curcuma, wordt o.a. in de Indiase en Indonesische keuken gebruikt als smaakmaker. Het geeft ook de mooie gele kleur aan kerriegerechten.

Het belangrijkste bestanddeel van deze wortel, curcumine, blijkt vele gezondheidsbevorderende effecten te hebben. Oa:

- ondersteunen van de lever bij het ontgiften (detoxen)
- het is een antioxidant
- het heeft een antibacteriële werking (natuurlijk antibioticum)
- het remt ontstekingen
- het is een natuurlijke pijnstiller
- het verhoogt de weerstand
- is mogelijk effectief bij het voorkomen/bestrijden van Alzheimer
- is mogelijk kankerremmend

Gebruik je curcuma in de keuken? Voeg dan altijd wat zwarte peper toe, want dat verbetert de opname van curcumine. Van zichzelf is curcumine namelijk lastig opneembaar door je lichaam.

Voor therapeutisch gebruik zijn er ook speciale, hooggedoseerde curcuma supplementen verkrijgbaar. Zie: https://www.fifoli.nl/wat-moet-ik-kiezen/curcuma.html

Dit soort supplementen kan invloed hebben op de werking van reguliere medicijnen en bij bepaalde klachten is het niet verstandig om ze te gebruiken. Niet zelf experimenteren dus, maar van van te voren even contact met mij opnemen.

 

 

 

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren
Facebook Twitter