Geen producten (0)

Scientists challenge recommendation that men with more muscle need more protein

Scientists challenge recommendation that men with more muscle need more protein

Uit recent onderzoek van de Universiteit van Stirling (Schotland) blijkt, dat sporters met meer spiermassa niet meer eiwitten nodig hebben om te herstellen na inspanning dan sporters met minder spiermassa. Wel blijkt de hoeveelheid eiwitten van invloed te zijn op het herstel/de spierontwikkeling: meer is beter.

De sporters die meededen aan het onderzoek, werden in 2 groepen verdeeld (afhankelijk van de hoeveelheid spiermassa) en moesten vervolgens 2x een full body workout doen. Na de 1e keer kregen zij 20 gram proteïnen (eiwitten) toegediend en na de 2e keer 40 gram. De onderzoekers maten beide keren het effect op de spieren. Toediening van 40 gram bleek in beide groepen het effectiefste te zijn.

Tot nu toe gingen deskundigen er juist van uit, dat de hoeveelheid spiermassa wel van invloed was op de benodigde hoeveelheid proteïnen en dat 25 gram sowieso meer dan voldoende zou zijn. Echter, in eerdere onderzoeken werd meestal geen full body workout gedaan maar werden bv. alleen de benen getraind. Het lijkt er dus op, dat de hoeveelheid spieren die getraind worden van grotere invloed zijn op de benodigde hoeveelheid proteïnen dan de hoeveelheid spiermassa bij de sporter.

Het onderzoek is uitgevoerd onder jonge, getrainde mannen. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of dezelfde effecten ook bij andere groepen (bv. vrouwen en oudere sporters) optreden.

 

(bron: ScienceDaily)

 

 

 

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren
Facebook Twitter