Geen producten (0)

Tijd om minder afhankelijk te worden van artsen en de farmaceutische industrie

Tijd om minder afhankelijk te worden van artsen en de farmaceutische industrie

De Deense hoogleraar Peter Gøtzsche kwam enkele maanden geleden in het nieuws met zijn boek over de in zijn ogen "door en door verrotte" farmaceutische industrie. "Vertrouw de arts, maar niet de pil die hij voorschrijft" is zijn boodschap.

Gisteren in NOS Buitenhof waarschuwde Trudy Dehue, hoogleraar Wetenschapsfilosofie en schrijfster van het boek 'De Depressie Epidemie' (leestip!) voor antidepressiva, die mogelijk tot zelfmoord en agressie kunnen leiden. De commercialisering van de wetenschap is volgens haar een groot probleem.

Vandaag is in het nieuws dat de farmaceutische industrie meer sponsorgeld aan artsen, zorginstellingen en patiëntenverenigingen heeft uitbetaald dan in het jaar ervoor.

Ik ben ervan overtuigd, dat wij veel minder afhankelijk van artsen en vooral de farmaceutische industrie kunnen worden. In plaats van te wachten op het ontstaan van ziektes om vervolgens medicijnen te moeten slikken, die ons niet helpen te genezen van onze kwalen maar die ons wel opzadelen met allerlei bijwerkingen en ons vervolgens levenslang afhankelijk maken van de farmacie, kunnen wij ons beter richten op preventie door het aanhangen van een gezonde levensstijl. Naast voldoende beweging en regelmatig intensief sporten is gezonde voeding en gebruik van orthomoleculaire supplementen daarbij cruciaal.

Wil jij meer zelfregie over je gezondheid hebben? Neem dan contact met mij op.

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren
Facebook Twitter